Activiteitencentrum

Over Activiteitencentrum

Ziekte ervaringen, opname en behandeling in een ziekenhuis kunnen ervoor zorgen dat u uit balans raakt. Bij het Activiteitencentrum kunt u terecht voor:

Uw zorgverlener kan u verwijzen naar het activiteitencentrum. Dit kan uw arts of verpleegkundige zijn, maar bijvoorbeeld ook uw psycholoog, fysiotherapeut of maatschappelijk werker. Natuurlijk kunt u ook zelf aangeven dat u wilt deelnemen. Bespreek dit met uw arts of verpleegkundige. Zij melden u aan.
Tijdens een kennismakingsgesprek bespreekt u met de therapeut waar u hulp bij kunt gebruiken. Iedereen is uniek, dus we bekijken welk aanbod bij u en uw vraag past.

Ons team bestaat uit activiteitentherapeuten, activiteitenbegeleiders, ondersteuners, vrijwilligers en een afdelingshoofd.

De therapeuten zijn minimaal in het bezit van een HBO-opleiding (Social Work/ Creatieve Therapie) en geschoold als ACT-therapeut (acceptance-commitment-therapie). De activiteitenbegeleiders zijn minimaal in het bezit van een mbo-opleiding in de maatschappelijke zorg.

Om de deskundigheid te blijven bevorderen wordt er regelmatig deelgenomen aan cursussen en symposia.

De afdeling is een opleidingsplaats voor MBO en HBO stagiaires. Onze deskundigheid delen we in landelijke netwerken met andere (academische) ziekenhuizen.

 

 

 

 

Nieuws

  • Geen nieuws-items gevonden

Agenda

  • Geen agenda-items gevonden
Wat vindt u van deze pagina?