Fysiotherapie

Over Fysiotherapie

De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt problemen op het gebied van het bewegend functioneren. Aansluitend aan het onderzoek worden de resultaten met u besproken. Wanneer een behandeling nodig is, wordt een behandelplan samen met u opgesteld.

Tijdens de ziekenhuisopname kunt u als gevolg van een ziekte, ongeval of operatie lichamelijke en/of psychische problemen ondervinden. De fysiotherapeut adviseert en begeleidt u in het hervinden van functioneel herstel en zelfredzaamheid. De polikliniek van de afdeling Fysiotherapie functioneert als een gesloten afdeling. U komt in aanmerking voor behandeling wanneer u verwezen wordt door een medisch specialist van het Maastricht UMC+. Verwijzing vindt plaats wanneer specifieke deskundigheid of aanwezige faciliteiten gevraagd zijn. In overige gevallen kunt u terecht bij een fysiotherapeut naar eigen keuze in uw eigen omgeving.

Pijn en bewegen: mag en kan dat?

Het doel van de zogeheten exposurebehandeling is dat mensen, ondanks chronische pijnklachten, weer op een normale manier bewegen en dagelijkse activiteiten uitvoeren. De behandeling wordt aangeboden door Adelante. Het filmpje geeft uitleg.

Nieuws

  • Geen nieuws-items gevonden

Agenda

  • Geen agenda-items gevonden
Wat vindt u van deze pagina?