Radiologie

Over Radiologie

Radiologie is onderdeel van de afdeling Beeldvorming. De afdeling Beeldvorming is ontstaan uit het samengaan van de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. De afdeling zorgt voor diagnostiek met behulp van de modernste beeldvormende technieken. Alle vormen van conventioneel röntgenonderzoek, magneetresonantie (MRI), nucleaire diagnostiek, echografie, computer tomografie (CT) en de combinaties van Radiologie en Nucleaire Beeldvorming (Hybride beeldvorming) kunnen worden aangeboden. De afdeling kenmerkt zicht door een zeer efficiënte workflow. Op deze wijze vervult de afdeling in het ziekenhuis een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose.

Apparatuur volgens de laatste stand der techniek in combinatie met een sterke klinische fysicigroep en een eigen dosimetriecentrum waarborgt de stralingsbescherming voor iedere patiënt. Wij werken volgens de ALARA norm (= As Low As Reasonably Achievable, zo laag als enigzins mogelijk). Waardoor de hoeveelheid straling tijdens uw onderzoek zo laag mogelijk blijft

Alle onderzoeken worden uitgevoerd door Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen (MBB-er) onder verantwoordelijkheid van een gespecialiseerde arts, de radioloog. Deze beoordeelt het onderzoek en maakt hiervan een verslag dat naar de arts wordt gestuurd die het onderzoek heeft aangevraagd. De medische staf is orgaangericht georganiseerd. Alle specifieke aandachtsgebieden zoals neuro-, mamma-, abdominale-, thoracale-, cardiale-, kinder-, muskuloskeletale- en interventieradiologie en nucleaire diagnostiek worden dagelijks aangeboden. De uitslagen kunnen interdisciplinair verder worden ingebed in een integraal behandelconcept.

Wat vindt u van deze pagina?